Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte) en vet een ovenschaal in met ½ van de olijfolie. Breng een pan water aan de kook en kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook fijn. Snijd de courgette en puntpaprika in blokjes. Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 2 min. Voeg de courgette en paprika toe en bak 3 min. Voeg de gezeefde tomaten, Italiaanse kruiden, ½ van de Parmezaanse kaas en wat peper en zout toe en mix alles goed door.
3
Verdeel het orzomengsel over de ovenschaal en bestrooi met de overige Parmezaanse kaas. Schuif voor 10 min. in de oven. Pluk de basilicum en garneer de ovenschotel met de basilicum.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.