Snijd de courgette in halve ringen van 1 cm dik. Halveer de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Pel en snijd de rode ui in dikke halve ringen. Halveer de cherrytomaten. Pel en snipper de ui en houd apart.
2
Meng de courgette, paprika en rode ui met de kruidenmix en ½ van de olijfolie. Verhit een pan en roerbak dit mengsel 5 min. Voeg de cherrytomaten toe en bak het geheel 5 min.
3
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een kookpan en bak de ui glazig. Voeg de orzo pasta, de specerijenmix en het water toe en breng aan de kook. Laat het ca. 15 min. zachtjes doorkoken met het deksel op de pan. Roer af en toe door. De orzo hoort bij het serveren smeuïg te zijn.
4
Verdeel de orzo over de borden en garneer met de rucola en geraspte Parmezaanse kaas.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.