Print opties

Sluiten

Vegetarische Spaanse bonenstoof

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Spoel de aubergine af, verwijder de steel en snijd in stukjes van 2 cm. Schil de zoete aardappel en snijd in stukjes van gelijke grootte.
2
Verhit olijfolie in een hapjespan en bak de aubergine en zoete aardappel op hoog vuur in ca. 2-3 min rondom bruin. Zet het vuur middelhoog en bak nog eens 5 min. en blijf regelmatig roeren.
3
Pel en snipper ondertussen de ui en knoflook.
4
Voeg de ui, knoflook, gerookte paprikapoeder en chilivlokken toe aan de pan en bak 2-3 min. op laag vuur mee.
5
Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat het geheel 10 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout.
6
Laat ondertussen de bonenmix en kidneybonen uitlekken in een vergiet en spoel af onder de kraan. Voeg toe aan de stoof en verwarm zonder deksel 5 min. op laag vuur.
7
Pluk de blaadjes van de takjes peterselie en hak fijn en rasp de Manchego. Garneer de Spaanse bonenstoof met peterselie en kaas.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.