Snijd de venkel in blokjes van 1 cm en houd het loof achter. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
2
Meng de visbouillontabletten met het water.
3
Verhit een kookpan met 1/3 van de olijfolie en bak de venkel en bloemkool 5 min. op hoog vuur. Blus het geheel af met de visbouillon en kokosmelk. Kook het geheel in 15 min. gaar.
4
Verhit ondertussen een pan met de overige olijfolie en bak de gamba’s op hoog vuur in 5 min. gaar. Draai het vuur laag en voeg de chilivlokken toe.
5
Pureer de venkelsoep fijn met een staafmixer. Verdeel de soep over de kommen en leg hier de gamba’s op. Garneer de soep met de gamba chiliolie, het loof van de venkel en peper naar smaak.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.