Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil de wortel en snijd in kleine blokjes en de tomaten in vieren. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit 1 el olie uit het potje gegrilde paprika (per 4 personen) in een soeppan en fruit de ui, knoflook en wortel 5 min. op laag vuur.
2
Voeg de tijm en de tomatenpuree toe en bak al roerend 2 min. mee. Voeg de tomaten, 750 ml water en de runderbouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 10 min. zachtjes koken.
3
Voeg de gegrilde paprika toe en breng op smaak met peper. Pureer met de staafmixer.
4
Verdeel de soep over de kommen. Roer de crème fraîche los met het overige water. Teken met behulp van een theelepel een crème fraîche-mijter in de soep. Serveer direct.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.