Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de vijgen. Pel de sjalotten en halveer. Ris de takjes tijm.
2
Verhit een ovenbestendige bakpan op hoog vuur. Voeg de port toe en laat dit 1 tot 2 min. inkoken. Neem de pan van het vuur. Voeg de balsamico crème en tijm toe en roer goed door. De vloeistof moet licht stroperig zijn.
3
Leg de vijgen en sjalotten, met de snijkant naar beneden, in de pan. Snijd het bladerdeeg in een cirkel met een diameter van ongeveer 2 cm meer dan de bakpan. Rol het deeg zo nodig iets verder uit.
4
Bedek de vijgen en sjalotten met het bladerdeeg, stop de zijkanten voorzichtig in. Bak het geheel 30 min. in de oven. Snijd ondertussen de schapenkaas in plakken.
5
Laat de tarte tatin enkele minuten afkoelen in de vorm. Plaats een bord op de pan en draai het geheel voorzichtig maar in een vloeiende beweging om. Verdeel de schapenkaas over de tarte tatin en maak het geheel af met rucola en maanzaad.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.