In samenwerking met:
Visburger_met_tzatziki 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Visburger met tzatziki en zoete aardappelfriet

Zin in een lekkere burger maar dan net even anders? Probeer deze visburger met tzatziki. Een lekker en simpel recept dat bij jong en oud in de smaak valt. De zelfgemaakte tzatziki met komkommer en munt geeft een frisse twist aan de burger.

Bestel jouw maaltijdbox bij Boerschappen
Wil je echt lokaal eten met groenten uit het seizoen, zoals rode eikenbladsla? Dat kan! Boerschappen werkt samen met de lokale boer en maakt van verse en lokale seizoensproducten maaltijdboxen vol heerlijke recepten. Door te kiezen voor Boerschappen draag jij je steentje bij aan een duurzamere wereld én kies je voor gemak in jouw weekmenu. Van een vegan box tot een maaltijdbox voor het hele gezin, in een paar stappen heb jij een lekker weekmenu afgestemd op jouw wensen.

Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept visburger met tzatziki en zoete aardappelfriet

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de zoete aardappelfriet over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Hussel voorzichtig door elkaar. Bak de friet 25 min. in de oven. Schep tussentijds 1 of 2 keer om.
2
Was de paprika, snijd in ringen en verwijder de zaadjes. Verhit de helft van de overgebleven olijfolie in een koekenpan of grillpan en bak de paprikaringen op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
3
Was de komkommer, snijd doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommer in zo dun mogelijke plakjes en doe in een kom. Pers het sap uit de citroen. Voeg de citroensap, yoghurt, honing en peper en zout toe aan de komkommer. Hak de munt fijn. Pel de knoflook, pers uit en voeg samen met de gehakte munt toe aan de yoghurtsaus. Meng het geheel.
4
Bak de waldkornbollen af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de eikenbladsla en laat uitlekken. Snijd vervolgens in grof.
5
Schep de paprika uit de pan en verwarm de overige olijfolie in de pan. Bak de burgers in circa 4-6 min. aan beide kanten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
6
Snijd de waldkornbollen doormidden. Beleg met de sla, burger, tzatziki en gegrilde paprika en serveer met zoete aardappelfriet.

Tip: liever dit recept bij de supermarkt bij jou in de buurt halen of bestellen via de bestelknoppen? Geen probleem, dat kan natuurlijk ook! Let op: specifieke ingrediënten als rode eikenbladsla zijn niet altijd beschikbaar bij de supermarkt.

Boerschappen

Het verhaal van Boerschappen

Samen met lokale boeren en makers werkt Boerschappen aan gezonde en voedzame producten die goed zijn voor alles én iedereen die betrokken is. Van de bodem en het water tot aan de mensen. Het resultaat? Maaltijdboxen boordevol ingrediënten die niet zijn bewerkt, welke jij gemakkelijk kan bestellen via een maaltijdbox, afgestemd op jouw wensen.

Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10

Tip: snijd de komkommer en doe in een koffiefilter of schone theedoek. Knijp zachtjes in de filter of doek en druk het vocht uit de komkommer. Zo krijg je een nóg lekkerdere tzatziki!

Maak je eigen burger!

In de wereld van de culinaire creativiteit zijn burgers veel meer dan slechts een snelle hap. Ze zijn uitgegroeid tot een smaakvolle maaltijd die je gemakkelijk aanpast naar persoonlijke voorkeuren. Zelf burgers maken biedt de mogelijkheid om te spelen met ingrediënten, texturen en smaken, en zo een heerlijke maaltijd te creëren die voldoet aan diverse dieetvoorkeuren. Of je nu een fervent vleesliefhebber, een visfan of een toegewijde vegetariër bent, er is een perfecte burger voor iedereen!

De klassieker met een twist

Voor de liefhebbers van de sappige en hartige smaak van vlees, is het zelf maken van burgers een kans om je smaakpapillen te verwennen. Kies voor kwaliteitsvlees, zoals rund, varken, kip of lam, en voeg je favoriete kruiden en specerijen toe om een verrukkelijke mix te creëren. Onze favorieten: chimichurriburger met postelein of een mitraillete met hamburger!

Van de zee naar de grill

Visburgers bieden een frisse en lichte optie voor wie graag wat anders wil proberen. Kies voor stevige vissoorten zoals zalm, tonijn of kabeljauw, die zich goed lenen voor het maken van burgers. Combineer je vis met fijngesneden groenten zoals lente-ui, koriander en rode paprika voor een knapperige textuur en levendige smaak. Een vleugje citroen of limoen voegt een verfrissende toets toe. Gril je visburger voor een subtiele rokerige smaak, en serveer deze op een zacht broodje met een romige saus en wat sla. Probeer eens deze visburger met tzatziki of wat dacht je van de ultieme zalm-garnalenburger?

Plant-based, maar oh zo lekker

Voor wie kiest voor een plantaardig dieet of gewoon op zoek is naar een gezondere optie, zijn vega burgers een geweldige keuze. Hier zijn de mogelijkheden eindeloos. Denk aan zwarte bonen, kikkererwten, linzen, champignons of zelfs quinoa als basis. Voeg kruiden, gehakte noten en geroosterde groenten toe om complexe smaken en texturen te creëren. Wij raden deze smaakvolle vegaburger met gegrilde aubergine aan.

Ontdek meer recepten

Liefhebber van zoete aardappel? Probeer dan ook eens andere zoete aardappel recepten. Of kies voor heerlijke pasta recepten, risotto recepten of flammkuchen recepten. Doe inspiratie op en maak iedere dag opnieuw een heerlijk recept!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Gluten
  • Vis
  • Ei
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Grieks
Diëten
Balans
Soort
Burgers
Vis
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via