Print opties

Sluiten

Visburger met tzatziki en zoete aardappelfriet

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de zoete aardappelfriet over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Hussel voorzichtig door elkaar. Bak de friet 25 min. in de oven. Schep tussentijds 1 of 2 keer om.
2
Was de paprika, snijd in ringen en verwijder de zaadjes. Verhit de helft van de overgebleven olijfolie in een koekenpan of grillpan en bak de paprikaringen op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
3
Was de komkommer, snijd doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommer in zo dun mogelijke plakjes en doe in een kom. Pers het sap uit de citroen. Voeg de citroensap, yoghurt, honing en peper en zout toe aan de komkommer. Hak de munt fijn. Pel de knoflook, pers uit en voeg samen met de gehakte munt toe aan de yoghurtsaus. Meng het geheel.
4
Bak de waldkornbollen af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de eikenbladsla en laat uitlekken. Snijd vervolgens in grof.
5
Schep de paprika uit de pan en verwarm de overige olijfolie in de pan. Bak de burgers in circa 4-6 min. aan beide kanten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
6
Snijd de waldkornbollen doormidden. Beleg met de sla, burger, tzatziki en gegrilde paprika en serveer met zoete aardappelfriet.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.