Verwarm de oven voor op 220°C. Pel en snipper de ui. Halveer de prei, spoel goed af en snijd in halve ringen.
2
Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de ui en prei ca. 4-5 min. Voeg vervolgens de bloem toe en bak al roerend 2-3 min. mee tot deze licht begint te kleuren.
3
Schenk al roerend scheutjes visbouillon en slagroom in de pan. Meng tot een gladde saus, breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken.
4
Snijd de kabeljauw in grove stukken en voeg toe aan de saus. Laat 4 min. zachtjes koken. Hak de dille fijn en roer samen met de Hollandse garnalen en mosterd door de saus. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
5
Vet de ovenschaal in met olie en verdeel de vispastei in de ovenschaal. Leg het bladerdeeg bovenop en druk vast aan de zijkanten van de ovenschaal. Snijd het bladerdeeg dat uitsteekt weg. Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee. Zet de ovenschaal in de oven en bak in ca. 25 min. goudbruin gaar.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.