Verwarm de oven voor op 175°C. Meng het amandelmeel, de bakpoeder, eieren, 2/3 van de ahornsiroop, vanille aroma en 2/5 van de Griekse yoghurt goed door elkaar tot een stevig beslag.
2
Rasp de schil van de citroen en voeg 2/3 toe aan het beslag. Pers het sap uit de citroen. Los de bakingsoda op in de helft van het citroensap. Voeg het citroensap met bakingsoda toe aan het beslag en roer goed door.
3
Schep 2/3 van de blauwe bessen door het beslag. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met bakspray. Verdeel het beslag in de springvorm. Bak de taart 45 min. in de oven.
4
Maak intussen de topping. Meng de rest van de Griekse yoghurt met de rest van de ahornsiroop en geraspte citroen. Verdeel de topping over de taart wanneer deze volledig is afgekoeld. Verdeel de rest van de blauwe bessen over de topping.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.