Verwarm de oven voor op 210°C hete lucht. Smelt de boter met de honing in een pan. Verdeel het honing-boter mengsel met een kwast over 1 plak filodeeg en leg hier de andere plak filodeeg overheen. Snijd de plakken filodeeg in stukken van ongeveer 5 bij 10 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd minstens 3 plakken filodeeg per persoon.
2
Zet het filodeeg in de oven voor 5-10 min. tot het goudbruin kleurt. Haal uit de oven en laat afkoelen.
3
Roer ondertussen de mascarpone los in een kom samen met de vanille-extract en 105 gr poedersuiker. Klop in een andere kom de slagroom lobbig. Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door de mascarpone en schep het mengsel in een spuitzak. Leg in de koelkast tot gebruik.
4
Pers het sap uit de citroen en doe samen met het bevroren fruit en de kristalsuiker in een pan. Breng zachtjes aan de kook en laat 10 min. doorkoken tot het fruit helemaal zacht is. Voeg eventueel wat water toe om de saus iets dunner te maken. Pureer het fruit met een staafmixer en passeer het mengsel door een zeef. Vang de coulis op en bewaar tot gebruik.
5
Snijd de aardbeien in gelijke stukjes en meng met de crème de cassis.
6
Spuit ongeveer 6 toefjes crème per bord. Leg er voorzicht een plak filodeeg op en spuit er per plak weer ongeveer 6 toefjes crème op. Herhaal dit tot het filodeeg op is. Garneer met de coulis en de aangemaakte aardbeien. Bestrooi de millefeuille met de overige poedersuiker.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.