Verhit de olijfolie in een pan en voeg de takjes verse tijm toe. Verhit de olie en de tijm op laag vuur, gedurende 20 minuten. Let op, de olie mag niet koken, zodra er belletjes rond de tijm ontstaan moet het vuur worden uitgezet. Zet het vuur uit, voeg de citroenrasp toe en laat 10 min. staan. Zeef de olie en zet apart.
2
Meng 1 el citroensap met de tijmolie en honing.
3
Rooster de pistachenoten goudbruin in een droge koekenpan. Laat even afkoelen en hak fijn.
4
Bak ondertussen het spek krokant in een pan. Laat even afkoelen op een bord met wat keukenpapier, zodat het keukenpapier het overtollige vet opneemt.
5
Snijd de watermeloen in langwerpige plakken van ongeveer 2 cm dik. Steek de (lolly)stokjes onderin de watermeloen. Bestrijk de watermeloenlolly’s met een kwastje met de citroen-tijmmarinade.
6
Brokkel de geitenkaas en breek de uitgebakken spek in kleine stukjes. Verdeel dit, samen met de fijngehakte pistachenoten en de citroenrasp, over de watermeloenlolly’s. Top af met blaadjes verse basilicum en munt.
Tip: De overgebleven tijmolie is ook heerlijk als dressing door een salade.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.