In samenwerking met:
watermeloensterren
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Watermeloensterren

Samen met de kinderen aan de slag voor het kerstdiner? Maak dan gezellig samen deze frisse watermeloensterren! Hartstikke makkelijk om te maken en ook voor de kids een leuke activiteit.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept watermeloensterren

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Snijd een halve watermeloen en de appels in dikke plakken. Halveer de citroen en knijp de vrucht uit. Verdeel het citroensap over de appelplakken.
2
Steek met een grote stervormige koekjesuitsteker sterren uit de watermeloen en met een kleine koekjesuitsteker sterren uit de appel.
3
Leg de watermeloensterren op een grote schaal, leg daar de appelsterren op en leg op elke appelster een blauwe bes. Prik een cocktailprikker in het midden.

Tip: heb je geen stervormige koekjesuitstekers? Dan kun je de watermeloen en appel ook met een scherp mes in sterren snijden.
Tip: verwerk de andere helft van de watermeloen in een salade.

Een sappige en verfrissende vrucht

Watermeloen is een ware zomerdelicatesse die velen doet watertanden bij alleen al de gedachte eraan. Met zijn felgroene schil en levendig roze vruchtvlees is de watermeloen niet alleen een lust voor het oog, maar ook een bron van hydratatie en smaak en te gebruiken in gezonde recepten.

De zoete smaak van watermeloen is onmiskenbaar en wordt vaak geassocieerd met vrolijke picknicks, lekkere recepten en verfrissende momenten aan het zwembad. Het sap dat uit een hap watermeloen sijpelt, brengt instant verkoeling en vreugde. Het is dan ook niet zo gek dat deze vrucht wereldwijd geliefd is, niet alleen vanwege zijn smaak, maar ook vanwege zijn symbolische betekenis van zomerse blijdschap en ontspanning. Maar ook voor de winterse periode is watermeloen ontzettend lekker, zoals met deze watermeloensterren!

Watermeloen is veelzijdig en kan op verschillende manieren worden genoten. Of het nu in sappige plakken is, als verfrissende smoothies, of zelfs als basis voor verrassende salades, de mogelijkheden zijn eindeloos en je maakt er veel makkelijke recepten mee. Sommigen voegen zelfs een snufje zout toe om de zoetheid van de vrucht te accentueren. Ook kan je watermeloen grillen om het te laten lijken op een vegetarisch stukje vlees.

Kortom, watermeloen is niet zomaar een fruit; het is een symbool van zomerse verkwikking en genot. Of je nu geniet van een sappige hap tijdens een picknick in het park of een verfrissende kom met watermeloen in de achtertuin, deze vrucht brengt altijd een glimlach op het gezicht en verlicht de hitte van de zomer.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?