Print opties

Sluiten

Witlof ovenschotel met ham en kaas

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Zet in een pan net onder water en voeg een snufje zout toe. Breng de aardappelen aan de kook en kook in 20 min. gaar.
2
Zet ondertussen nog een ruime pan met water op. Halveer de witlof en verwijder de harde kern. Kook de witlof in 5 min. beetgaar. Laat de witlof goed uitlekken, om vocht in de schotel te vermijden.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Wikkel ieder stukje witlof in een plakje ham en zet apart.
4
Giet de aardappelen af en laat goed uitdampen. Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper. Voeg de crème fraîche en nootmuskaat toe, roer goed door en maak eventueel verder op smaak met peper en zout.
5
Verdeel de puree over een ruime ovenschaal. Leg de witlof op de puree. Verdeel de geraspte kaas over de witlof en bak het geheel 20 min. in de oven.
6
Hak de peterselie fijn en strooi kort voor serveren over de ovenschotel.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.