Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Bekleed de quichevorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork.
2
Snijd de witlof in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Bak de guanciale in een droge pan in 8 min. krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de brie in plakjes.
3
Klop de eieren, kookroom, mosterd, nootmuskaat en wat peper en zout los. Schenk ½ van het eimengsel over de quichevorm. Verdeel de witlof over de bodem, schenk het overige eimengsel eroverheen en verdeel de quanciale en plakjes brie over de quiche. Bak de quiche 40 min. in het midden van de oven tot deze goudbruin en gaar is.
4
Hak ondertussen de walnoten grof en rooster voor 3 min. in een hete pan. Ris de takjes van de tijm. Bestrooi voor het serveren de quiche met de geroosterde walnoten en tijm.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.