Print opties

Sluiten

Witlofsoep met ham en zelfgemaakte croutons

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de stronk en de harde kern van de witlof en snijd de witlof in reepjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Haal de blaadjes peterselie van de takjes en hak fijn.
2
Snijd de boterham in blokjes en leg in een schaal. Giet ¾ van de olijfolie en de helft van de gehakte knoflook in een ander schaaltje. Voeg hier de peterselie (houd een deel apart voor de garnering) aan toe en meng door elkaar. Haal de blokjes brood door de knoflookolie zodat ze helemaal bedekt zijn. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 10 min. tot knapperige croutons.
3
Pel en snipper ondertussen de ui. Verwarm de overige olijfolie in een pan en bak de ui en overige gehakte knoflook 1 min. Voeg vervolgens de witlof toe en bak nog 1 min. mee. Voeg de groentebouillon en bloem toe aan de witlof en kook 10 min. Pureer vervolgens tot een soep.
4
Meng de kookroom en hamblokjes door de soep. Breng de soep op smaak met peper en zout en garneer met croutons en peterselie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.