Print opties

Sluiten

Witte asperges uit de oven met uitgebakken pancetta, doperwten en krieltjes

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200C. Schil de asperges met een dunschiller of kaasschaaf en snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af. Kook de asperges vervolgens voor 5 min. in ruim water, giet af en plaats in de koelkast.
2
Kook de krieltjes 6 min. tot ze beetgaar zijn. Verwijder eventuele blaadjes die aan de bimi zitten. Rasp de gele schil van de citroen en pers vervolgens de citroen uit.
3
Meng de bimi met de doperwten, het sap en rasp van de citroen en voeg de helft van het zout en peper toe.
4
Bak de pancetta uit in een pan met olijfolie, meng dit vervolgens samen met het vet door de doperwten en bimi. Snijd de asperges schuin in stukken van ongeveer 5 cm.
5
Leg de groenten samen met de krieltjes in een ovenschaal en verdeel de asperges hier overheen. Strooi de rest van het zout en peper er overheen en zet dit in de oven voor 15 tot 20 min. tot alles gaar is. Haal uit de oven en serveer met de verse spinazie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.