Print opties

Sluiten

Wolkenbroodjes met hüttenkäse, kaneel en rood fruit

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Splits de eiwitten van de dooiers, elk in een aparte kom. Zorg dat de kom van de eiwitten vetvrij is.
2
Voeg het bakpoeder toe aan de eiwitten en klop deze stijf met behulp van een handmixer. De eiwitten zijn stijf genoeg als de kom ondersteboven gehouden kan worden zonder dat de eiwitten eruit vallen.
3
Meng de eidooiers met de kwark, honing, kaneel en een snufje zout. Schep 1/3 van de eiwitten door de eidooiers en meng goed door.
4
Schep nu de rest van de eiwitten door het geheel. Schep dit rustig door, zo blijft de luchtigheid het best behouden.
5
Verdeel het beslag met een ijsschep of met 2 eetlepels in 8 gelijke porties op de bakplaat. Bak de wolkenbroodjes 20 min. in de oven. Laat de wolkenbroodjes volledig afkoelen.
6
Snijd de wolkenbroodjes doormidden. Verdeel de hüttenkäse over een helft van de broodjes. Verdeel de frambozen en blauwe bessen over de hüttenkäse. Leg de andere helft van de broodjes bovenop.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.