Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snijd de winterpeen en spruitjes in plakken.
2
Zet de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 15 min. gaar. Voeg na 5 min. de winterpeen en spruitjes toe.
3
Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen, winterpeen en spruitjes tot een grove puree met een pureestamper. Breng de wortelstamppot op smaak met Verstegen Zwarte Peper, Verstegen Zeezout, ongezouten roomboter en crème fraîche.
4
Bereid de Verstegen Kneed & Klaar Gemakballen Klassiek Gekruid volgens de aanwijzingen op de verpakking met 8 el olijfolie en 250 ml koud water. Verwarm een pan met de overige olijfolie en bak de gemakballen goudbruin.
5
Haal de gemakballen uit de pan, voeg de tomatenpuree toe en roer door, blus af met de rode wijn en het overige water en laat 5 min. inkoken. Voeg de bloem toe en roer door.
6
Verdeel de wortelstamppot en gemakballen over de borden en schep hier de jus over.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.