Lekker eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Dat bewijst dit heerlijke recept maar weer. Met maar een handje vol ingrediënten en 10 minuten van je tijd heb je dit bonentrio in chilisaus met wraps al gemaakt. Perfect voor een drukke doordeweekse avond!
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Bruine bonen, linzen, kikkererwten, kidneybonen, sojabonen, er zijn tal van peulvruchten waar je mee kan koken! Peulvruchten zijn een goede bron van eiwitten en andere belangrijke voedingsstoffen en worden dan ook vaak gebruikt als alternatief voor een stukje vlees of vis. Daarnaast zijn peulvruchten ook de basis van veel plantaardige vleesvervangers. Zo worden tofu en tempeh gemaakt van sojabonen en hummus gemaakt van kikkererwten. Daarnaast zijn peulvruchten vaak ook een stuk goedkoper dan vlees of vis, dus ook voor de portemonnee is het aantrekkelijk om wat vaker te kiezen voor peulvruchten.
Haal je peulvruchten uit glas of blik? Dan zijn ze al voorgekookt en hoef je ze alleen nog maar op te warmen. Heb je een zak gedroogde peulvruchten in huis gehaald? Dan is het belangrijk om de peulvruchten eerst te weken, zo’n 8 uur. Daarna kan je ze gewoon koken en gebruiken voor tal van gerechten!
Met peulvruchten kan je allerlei kanten op. Je kan er bijvoorbeeld een vegetarische chili sin carne mee maken, lekker met zoete aardappel erbij, of deze snelle vegetarische bonen taco’s. Ook lekker om mee aan de slag te gaan: zelfgemaakte bonenballetjes! Wij geven er een Mexicaanse twist aan door het te bereiden met kruiden als paprikapoeder, komijnpoeder en chilipoeder. Serveer de Mexicaanse bonenballetjes met flatbread, stokbrood of gebakken aardappelen om de maaltijd compleet te maken.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment