Print opties

Sluiten

Yoghurt brownies

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 15min

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schaaf 20 gr pure chocolade tot krullen met behulp van een mes of kaasschaaf en bewaar gekoeld. Hak 50 gr chocolade fijn. Breek de rest van de chocolade in grove stukken.
2
Verwarm de kokosolie in een kleine steelpan. Neem de pan van het vuur, voeg de grove stukken chocolade toe en roer door tot deze volledig gesmolten is. Voeg 250 gr Griekse yoghurt toe en roer nogmaals goed door.
3
Voeg het vanille extract, bakpoeder, cacaopoeder, kokosbloesemsuiker en zout toe en roer goed door. Voeg het havermoutmeel toe en spatel het geheel goed door. Spatel vervolgens de fijngehakte chocolade door het beslag.
4
Verdeel het beslag in een ingevette bakvorm en strijk glad. Bak de brownie 30 tot 35 min. in de oven. Roer ondertussen de roomkaas los en meng met de rest van de Griekse yoghurt. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
5
Laat de brownie afkoelen tot kamertemperatuur. Bestrijk de bovenkant met het yoghurt-roomkaas mengsel en strooi de chocoladekrullen hier overheen. Verdeel in 12 gelijke stukken.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.