Print opties

Sluiten

Yoghurt-courgette cake

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 10min

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter op kamertemperatuur komen en snijd in blokjes.
2
Vet een cakevorm van 25 cm doorsnede in met wat boter en bekleed met bakpapier. Was de courgette en rasp fijn (met schil). Leg de geraspte courgette in een vergiet en druk het vocht uit de courgette met een lepel.
3
Mix de overige boter met de suiker tot een luchtig en egaal beslag. Voeg één ei per keer toe tot het beslag het ei volledig heeft opgenomen.
4
Rasp en pers een citroen en meng het sap en rasp van één citroen door het mengsel. Spatel vervolgens 100 gr Griekse yoghurt met de speculaaskruiden door het beslag. Voeg het bakmeel toe aan het geheel en klop tot het beslag het meel heeft opgenomen. Roer de courgette erdoor.
5
Schep het beslag in de cakevorm. Bak de cake 40-45 min. Controleer of de cake gaar is door een satéprikker in het midden van de cake te steken, als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar. Haal de cake uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rek of rooster. Haal de cake vervolgens uit de vorm en laat volledig afkoelen op het rooster.
6
Meng voor het glazuur de overige Griekse yoghurt voorzichtig door de poedersuiker tot er een papje ontstaat. Hak de pecannoten fijn en rasp de gele schil van de overige citroen. Schenk het glazuur over de cake, garneer direct met de pecannoten en citroenrasp.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.