Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de zalm met peper en zout. Snijd deze in twee delen. Verdeel de geitenkaas en spinazie over de eerste twee bladerdeeg vellen. Plaats hier de zalm en dan de andere bladerdeeg vellen bovenop. Druk met een vork de zijkant aan. Snijd het midden van het bladerdeeg in. Kluts het ei los en bestrijk over het bladerdeeg. Plaats de zalm bladerdeegpakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 30 min. in oven of totdat deze goudbruin beginnen te kleuren.
2
Breng ondertussen een grote pan met water aan de kook. Voeg de broccoli toe en kook in 10 min. gaar. Giet af.
3
Snijd de broccoli in grove stukken en voeg toe aan een grote kom. Pers het sap uit de citroen en voeg samen met de pesto, basilicum, ongezouten roomboter en kookroom toe aan de kom. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree.
4
Verdeel de pesto broccoli puree over de borden en plaats de zalm bladerdeegpakketjes er bovenop.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.