Week de rookplank 1 uur in water. Dit zorgt ervoor dat de plank geen vlammen vat op de barbecue.
2
Breng de barbecue naar een temperatuur van 180°C. Plaats de rookplank in het directe vuur totdat deze begint te roken. Verplaats de plank daarna naar indirect vuur.
3
Dep de zalm droog. Meng voor het maken van een rub 1 tl zout, ½ tl zwarte peper, de bruine suiker, ½ bosje dille, grove mosterd, mierikswortel en olijfolie met elkaar in een kom. Smeer de bovenkant van de zalm in met de rub en leg deze met de huidzijde op de rookplank.
4
Gril de zalm in ongeveer 20 min. gaar op de barbecue. Gril de zalm niet te gaar: de zalm moet net niet meer ‘doorzichtig’ zijn en de zijkanten iets bruin.
5
Snijd ondertussen de komkommer in de lengte in lange, dunne slierten met een dunschiller. Meng in een kom de yoghurt, ½ tl zout, ½ tl zwarte peper en de helft van de dille. Besmeer de komkommerslierten met de kruidenyoghurt. Leg de komkommerslierten op elkaar en rol deze op. Garneer eventueel met wat extra dilletakjes.
6
Serveer de zalm op de rookplank met de komkommer.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.