Print opties

Sluiten

Zalm tataki met 5 spices

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 25min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Meng ½ van de plantaardige olie samen met de ketjap en Verstegen WSB 5 Spices tot een marinade. Smeer de zalm aan alle kanten in met de marinade. Leg de zalm in een schaal en voeg de overige marinade toe. Dek af met vershoudfolie en laat de smaken intrekken in de koelkast voor ten minste 4 uur.
2
Haal de zalm uit de koelkast. Verhit de overige plantaardige olie in een ruime koekenpan. Laat dit eerst goed warm worden en spreid de olie goed uit over de pan. Schroei de zalm kort en krachtig aan beide kanten zodat je een mooi goudbruin kleurtje krijgt, maar hij nog rauw blijft vanbinnen.
3
Snijd het blad van de peterselie heel fijn, de takjes doe je weg. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Meng de peterselie en citroenschil door het Verstegen Sesamzaad en leg op een bord of schaal groot genoeg voor de zalmzijde. Haal de zalm hier aan alle kanten doorheen zodat je een mooi korstje krijgt. Snijd de zalm in dunne plakken.
4
Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Snijd de koriander fijn en snijd de bosui in dunne ringen. Meng de avocado, koriander, bosui, edamame bonen, Verstegen Chilivlokken en een kneep citroensap in een kom door elkaar tot een salade. Serveer de zalm tataki samen met de salade.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.