WSB 5 Spices Zalm Tataki Met 5 Spices 02 V2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Zalm tataki met 5 spices

Kort gebakken zalm met citroen, sesamzaad en als kruidige touch 5 spices, geserveerd met een fris salade recept. Het perfecte voorgerecht voor als je indruk wil maken! Deze zalm tataki is ook lekker om te serveren als onderdeel van een shared dining.  

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Zalm tataki met 5 spices

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 25min
Kookmodus
1
Meng ½ van de plantaardige olie samen met de ketjap en Verstegen WSB 5 Spices tot een marinade. Smeer de zalm aan alle kanten in met de marinade. Leg de zalm in een schaal en voeg de overige marinade toe. Dek af met vershoudfolie en laat de smaken intrekken in de koelkast voor ten minste 4 uur.
2
Haal de zalm uit de koelkast. Verhit de overige plantaardige olie in een ruime koekenpan. Laat dit eerst goed warm worden en spreid de olie goed uit over de pan. Schroei de zalm kort en krachtig aan beide kanten zodat je een mooi goudbruin kleurtje krijgt, maar hij nog rauw blijft vanbinnen.
3
Snijd het blad van de peterselie heel fijn, de takjes doe je weg. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Meng de peterselie en citroenschil door het Verstegen Sesamzaad en leg op een bord of schaal groot genoeg voor de zalmzijde. Haal de zalm hier aan alle kanten doorheen zodat je een mooi korstje krijgt. Snijd de zalm in dunne plakken.
4
Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Snijd de koriander fijn en snijd de bosui in dunne ringen. Meng de avocado, koriander, bosui, edamame bonen, Verstegen Chilivlokken en een kneep citroensap in een kom door elkaar tot een salade. Serveer de zalm tataki samen met de salade.

Tip: proef eerst voordat je zout toevoegt. Met kruiden en specerijen is je gerecht vaak al heerlijk op smaak! 

Variatietip: houd je niet zo van vis? Je kan de zalm in dit recept ook vervangen door kogelbiefstuk of watermeloen voor een vegetarisch recept.  

Tip: voor de plantaardige olie kan je druivenpitolie, zonnebloemolie of arachideolie kiezen. 

Meer tataki recepten 

Wil je eens vaker een tataki recept maken? Probeer naast deze zalm tataki met 5 spices dan eens deze smaakvolle tonijn tataki, klassieke zalm tataki of deze heerlijke beef tataki salade met avocado en krokante gember. Allemaal heerlijke en makkelijke recepten om te maken!  

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Vis
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via