Print opties

Sluiten

Zalm teriyaki met rijst

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Pel en snijd de knoflook fijn. Meng de knoflook met de ketjap, bruine suiker en sambal. Marineer de zalmfilets met ½ van de teriyakisaus.
2
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Verwarm een pan met de olijfolie en bak de zalm gaar. Haal de zalm uit de pan en schenk de overgebleven teriyakisaus in de pan.
4
Meng het water met de maïzena en roer dit goed door. Schenk bij de teriyakisaus en laat dit langzaam indikken op middelhoog vuur.
5
Bestrijk de zalmfilets met de teriyakisaus. Snijd de bosui en rode peper in ringen. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in plakjes. Verdeel de sushirijst over de borden, gevolgd door de zalmfilet, bosui, sesamzaadjes, rode peper, edamame boontjes en avocado.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.