Verwarm de oven voor op 180°C. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de flespompoenblokjes en muskaatpompoenblokjes in 15 min. zacht.
2
Maak de aardappelen schoon, maar schil ze niet. Halveer ze en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olijfolie en de helft van het knoflookpoeder, uienpoeder en peper en zout. Mix door elkaar met je handen.
3
Dep de zalmfilets droog met wat keukenpapier en besprenkel met de overige olijfolie en peper en zout. Leg de filets naast de aardappelen op de bakplaat. Zet 25 min. in de oven.
4
Laat de pompoen uitlekken in een vergiet en plaats terug in de pan. Voeg de boter, het overige knoflookpoeder en peper en zout toe en stamp tot een grove puree. Pluk de takjes dille.
5
Serveer de puree met de zalm en aardappelen en garneer met de dille.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.