Print opties

Sluiten

Zalmfilet met een mousseline van knolselderij, chimichurri en zoete aardappelchips van Van der Valk

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi de zalm aan beiden kanten met peper en zout en leg de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat.
2
Maak ondertussen de knolselderij en de helft van de zoete aardappel schoon, schil en snijd in blokjes. Kook de knolselderij en zoete aardappel in aparte pannen met ruim kokend water, voeg bij de knolselderij de uitgeperste citroen toe en bij beide pannen wat zout. Als de knolselderij en zoete aardappel gaar zijn, doorgaans na 8-10 minuten, giet beide pannen af. Zet terug op het vuur en voeg aan beide groenten de crème fraîche toe. Pureer met een staafmixer tot een glad geheel.
3
Schil de andere helft van de zoete aardappel en schaaf in dunne plakjes. Droog goed af in een doek en frituur op 170 graden gedurende 3 minuten of totdat hij krokant is.
4
Gaar de zalm in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten.
5
Meng de chimichurri kruiden aan volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Begin met de opmaak van het bord met de mousseline van knolselderij, zoete aardappelpuree en garneer met chimichurri. Plaats de zalm op de mousseline en top af met de chips van zoete aardappel. Garneer eventueel met bieslook.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.