Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet in een pan net onder water. Kook de aardappelen in 20 min. gaar.
2
Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens in kleine blokjes. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Hak de peterselie fijn. Meng de helft van de olijfolie met het citroensap, citroenrasp, tomaat en 1/3 van de peterselie.
3
Dep ondertussen de zeebaarsfilets goed droog. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de zeebaars op de huidkant in de pan en bak 4 tot 5 min. aan. Keer de vis om, voeg de zeekraal toe en bak het geheel nog 2 tot 3 min.
4
Giet ondertussen de aardappelen af en laat goed uitdampen. Pureer de aardappelen met behulp van een pureestamper. Voeg de crème fraîche toe en roer goed door. Knip de tuinkers en voeg samen met de rest van de peterselie toe aan de puree.
5
Serveer de zeebaars met de kruidenpuree, zeekraal en tomatendressing.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.