Zeebaars met kruidenpuree en zeekraal
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Zeebaars met kruidenpuree en zeekraal

Een gerecht dat je vaak terugziet op de menukaart in een restaurant: op de huid gebakken zeebaars. Doordat het op deze manier wordt gebakken, wordt de huid lekker knapperig én blijft de vis heerlijk zacht van structuur en smaak. In dit recept combineren we het met een heerlijke kruidenpuree en zeekraal!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept zeebaars met kruidenpuree en zeekraal

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet in een pan net onder water. Kook de aardappelen in 20 min. gaar.
2
Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens in kleine blokjes. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Hak de peterselie fijn. Meng de helft van de olijfolie met het citroensap, citroenrasp, tomaat en 1/3 van de peterselie.
3
Dep ondertussen de zeebaarsfilets goed droog. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de zeebaars op de huidkant in de pan en bak 4 tot 5 min. aan. Keer de vis om, voeg de zeekraal toe en bak het geheel nog 2 tot 3 min.
4
Giet ondertussen de aardappelen af en laat goed uitdampen. Pureer de aardappelen met behulp van een pureestamper. Voeg de crème fraîche toe en roer goed door. Knip de tuinkers en voeg samen met de rest van de peterselie toe aan de puree.
5
Serveer de zeebaars met de kruidenpuree, zeekraal en tomatendressing.

Bak je zeebaars thuis gemakkelijk en perfect!

Wanneer je zo’n lekker stukje zeebaars in een restaurant geproefd hebt, denk je misschien dat het lastig is om thuis jouw vis ook zo te bereiden. Dat is niet waar! Het is helemaal niet moeilijk om zo’n lekker visje thuis te bereiden en te serveren. Het belangrijkste is dat de vis vrij is van schubben en graten. Laat dit door de visboer doen, zodat je zeker weet dat het goed gebeurt. Hij heeft het (rot)klusje in een mum van tijd geregeld en het scheelt jou een hoop gedoe thuis

Graag geven we je nog wat tips!

  • Kies verse zeebaars van hoge kwaliteit. Dit kun je herkennen aan een heldere huid en een frisse geur.
  • Dep de zeebaars goed droog met keukenpapier voordat je gaat bakken.
  • Zorg ervoor dat de pan goed op temperatuur is voordat je de zeebaars in de pan legt. Dit zorgt ervoor dat de huid een lekker krokantje krijgt.

Als je dit in de gaten houdt, komt het gegarandeerd goed met het bakken van de zeebaars!

Meer zeebaars recepten

Ben je verkocht aan dit lekkere stukje vis en wil je het vaker verwerken in recepten voor het avondeten? Combineer het dan ook eens met een frisse salade. Deze venkel-grapefruitsalade past perfect bij de krokant gebakken en malse zeebaars. En wist je dat (rauwe) zeebaars ook heel goed geschikt is voor een verse ceviche? Maak de ceviche in limoncello tijgermelk, een ontzettend leuk en lekker voorgerecht waar je naast de zeebaars helemaal niet zoveel ingrediënten voor nodig hebt. Leuk om te serveren tijdens een uitgebreid diner met familie of vrienden!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via