Een gerecht dat je vaak terugziet op de menukaart in een restaurant: op de huid gebakken zeebaars. Doordat het op deze manier wordt gebakken, wordt de huid lekker knapperig én blijft de vis heerlijk zacht van structuur en smaak. In dit recept combineren we het met een heerlijke kruidenpuree en zeekraal!
Wanneer je zo’n lekker stukje zeebaars in een restaurant geproefd hebt, denk je misschien dat het lastig is om thuis jouw vis ook zo te bereiden. Dat is niet waar! Het is helemaal niet moeilijk om zo’n lekker visje thuis te bereiden en te serveren. Het belangrijkste is dat de vis vrij is van schubben en graten. Laat dit door de visboer doen, zodat je zeker weet dat het goed gebeurt. Hij heeft het (rot)klusje in een mum van tijd geregeld en het scheelt jou een hoop gedoe thuis
Graag geven we je nog wat tips!
Als je dit in de gaten houdt, komt het gegarandeerd goed met het bakken van de zeebaars!
Ben je verkocht aan dit lekkere stukje vis en wil je het vaker verwerken in recepten voor het avondeten? Combineer het dan ook eens met een frisse salade. Deze venkel-grapefruitsalade past perfect bij de krokant gebakken en malse zeebaars. En wist je dat (rauwe) zeebaars ook heel goed geschikt is voor een verse ceviche? Maak de ceviche in limoncello tijgermelk, een ontzettend leuk en lekker voorgerecht waar je naast de zeebaars helemaal niet zoveel ingrediënten voor nodig hebt. Leuk om te serveren tijdens een uitgebreid diner met familie of vrienden!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment