Print opties

Sluiten

Zeeuwse bolussen

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 30min

Ingrediënten

6 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Voeg het zakje gist toe aan de melk en roer door. Laat 2 min. staan.
2
Doe de bloem, de melk, het ei, de boter en het zout samen in een kom en kneed met je handen in 5 min. tot een soepel en plakkerig deeg. Doe terug in de kom en dek af met een vochtige theedoek. Laat op een warme plek 1 uur rijzen.
3
Mix de suiker met de kaneel en verdeel over een snijplank of bakplaat. Haal het deeg uit de kom en verdeel het in gelijke balletjes (tip: weeg ze af). Rol de balletjes door de kaneelsuiker en rol ze in de suiker uit tot een lange sliert van ongeveer 30 cm. Rol op tot een spiraal, begin in het midden.
4
Leg de Zeeuwse bolussen op een met bakpapier beklede bakplaat en dek opnieuw af met een doek. Laat opnieuw 1 uur rijzen.
5
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Schuif de Zeeuwse bolussen voor 8 min. in het midden van de oven of totdat ze goudbruin kleuren. Haal ze uit de oven en leg omgekeerd op een rooster om 1 uur af te koelen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.