Print opties

Sluiten

Zelfgemaakte arepas met frambozen-tomatensalsa

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Ingrediënten frambozen-tomatensalsa
1
Verwarm de oven voor op 180˚C. Meng in een grote kom water en zout. Voeg langzaam het maismeel toe en kneed tot een soepel, zacht deeg. Voeg indien het deeg te nat is meer maismeel toe.
2
Vorm 8 balletjes van het deeg en druk ze zachtjes plat (ter grootte van een pitabroodje). Bak de arepas in een droge koekenpan ongeveer 2 à 3 min. aan beide kanten tot ze beginnen te kleuren. Bak de arepas vervolgens nog 10 à 15 min. af in de oven op 180˚C.
3
Wrijf de biefstuk in met 2/3 van de olie en de piccadillo kruiden. Bak de biefstuk in een koekenpan 1 à 2 min. aan iedere kant. Laat even rusten en snijd in dunne plakjes.
4
Voor de frambozen-tomatensalsa: verhit de rest van de olie in een pan en fruit de ui en de jalapeño 2 min. Voeg de tomatenblokjes en frambozenjam toe en bak 5 min. mee tot het vocht is verdampt en de salsa dikker is geworden. Breng op smaak met limoensap, peper en zout.
5
Snijd de arepas open en beleg met de biefstuk en frambozen-tomatensalsa. Serveer de arepas warm en garneer met koriander en bosui.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.