Zelfgemaakte Arepas Met Frambozen Tomatensalsa
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Zelfgemaakte arepas met frambozen-tomatensalsa

Tomatensalsa kun je supermakkelijk zelf maken en geeft een lekkere toevoeging aan je gerecht. In dit recept geven wij de tomatensalsa een zoete twist door de toevoeging van frambozenjam. Deze heerlijke frambozen-tomatensalsa wordt geserveerd met arepas (broodjes gemaakt van maismeel) en biefstuk.

Mijn menu planner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Ingrediënten frambozen-tomatensalsa

Recept zelfgemaakte arepas met frambozen-tomatensalsa

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
25 min
1
Verwarm de oven voor op 180˚C. Meng in een grote kom water en zout. Voeg langzaam het maismeel toe en kneed tot een soepel, zacht deeg. Voeg indien het deeg te nat is meer maismeel toe.
2
Vorm 8 balletjes van het deeg en druk ze zachtjes plat (ter grootte van een pitabroodje). Bak de arepas in een droge koekenpan ongeveer 2 à 3 min. aan beide kanten tot ze beginnen te kleuren. Bak de arepas vervolgens nog 10 à 15 min. af in de oven op 180˚C.
3
Wrijf de biefstuk in met 2/3 van de olie en de piccadillo kruiden. Bak de biefstuk in een koekenpan 1 à 2 min. aan iedere kant. Laat even rusten en snijd in dunne plakjes.
4
Voor de frambozen-tomatensalsa: verhit de rest van de olie in een pan en fruit de ui en de jalapeño 2 min. Voeg de tomatenblokjes en frambozenjam toe en bak 5 min. mee tot het vocht is verdampt en de salsa dikker is geworden. Breng op smaak met limoensap, peper en zout.
5
Snijd de arepas open en beleg met de biefstuk en frambozen-tomatensalsa. Serveer de arepas warm en garneer met koriander en bosui.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via