Zelfgemaakte Arepas Met Frambozen Tomatensalsa
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min

Zelfgemaakte arepas met frambozen-tomatensalsa

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Ingrediënten frambozen-tomatensalsa
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
25 min
1
Verwarm de oven voor op 180˚C. Meng in een grote kom water en zout. Voeg langzaam het maismeel toe en kneed tot een soepel, zacht deeg. Voeg indien het deeg te nat is meer maismeel toe.
2
Vorm 8 balletjes van het deeg en druk ze zachtjes plat (ter grootte van een pitabroodje). Bak de arepas in een droge koekenpan ongeveer 2 à 3 min. aan beide kanten tot ze beginnen te kleuren. Bak de arepas vervolgens nog 10 à 15 min. af in de oven op 180˚C.
3
Wrijf de biefstuk in met 2/3 van de olie en de piccadillo kruiden. Bak de biefstuk in een koekenpan 1 à 2 min. aan iedere kant. Laat even rusten en snijd in dunne plakjes.
4
Voor de frambozen-tomatensalsa: verhit de rest van de olie in een pan en fruit de ui en de jalapeño 2 min. Voeg de tomatenblokjes en frambozenjam toe en bak 5 min. mee tot het vocht is verdampt en de salsa dikker is geworden. Breng op smaak met limoensap, peper en zout.
5
Snijd de arepas open en beleg met de biefstuk en frambozen-tomatensalsa. Serveer de arepas warm en garneer met koriander en bosui.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Vind je dit leuk?

    Reacties
    Plaats nieuwe reactie

    Geef een reactie

    Over dit recept

    Gerecht
    Hoofdgerechten
    Cuisine
    Zuid-Amerikaans
    Soort
    Brood & Sandwiches
    Voorkeuren
    Bevat vlees
    Vrij van vis

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via