Breng een pan met water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook in 12 min. gaar. Giet af en pureer de aardappelen met een stamper. Laat afkoelen.
2
Voeg de eidooier, bloem en het zout toe en meng met een spatel tot een deeg.
3
Pak een deel van het deeg en rol met je handen uit tot een lange stengel. Snijd hier stukken uit van 2 cm lang. Neem een stukje en druk dit met je duim over de voorkant van een vork naar beneden. Zo ontstaan de ribbels op de gnocchi.
4
Bestuif een bord met wat bloem en leg hier de gnocchi op. Herhaal tot het deeg op is.
5
Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de gnocchi gaar. De gnocchi is gaar als hij gaat drijven. Dit duurt ongeveer 2 min. Hak ondertussen de salie fijn.
6
Smelt de boter in een koekenpan en voeg de salie toe. Voeg de gekookte gnocchi toe en breng op smaak met peper en zout. Bak rondom goudbruin en krokant.
7
Rasp de Parmezaanse kaas. Verdeel de gnocchi over de borden en garneer met de Parmezaanse kaas.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.