Print opties

Sluiten

Zelfgemaakte pita falafel

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 15min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Spoel de kikkererwten onder stromend water en dep goed droog. Pel de rode ui, snipper de helft en snijd de andere helft in kwart ringen. Pers het sap uit de citroen. Pluk de blaadjes koriander.
2
Voeg de kikkererwten, gesnipperde rode ui, de helft van het citroensap, koriander, bloem, chermoula en ½ van het knoflookpoeder samen in de foodprocessor. Mix het geheel tot een stevige massa, het is niet erg als er nog kleine stukjes in zitten. Laat het mengsel minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
3
Meng ondertussen ½ van de Griekse yoghurt met de rest van citroensap en de rest van het knoflookpoeder, zet apart.
4
Meng de rest van de Griekse yoghurt met het zelfrijzend bakmeel. Kneed 2 tot 3 min. door tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 2 gelijke porties. Rol tot bollen en zet apart.
5
Draai balletjes van het kikkererwtenmengsel van ongeveer 35 gr per stuk en druk iets plat. Verhit ½ van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de balletjes 3 tot 4 min. per kant.
6
Rol het deeg voor de pita’s uit tot ongeveer 0,5 cm dik. Verhit ½ van de resterende olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de pitabroodjes stuk voor stuk in de pan, 2 tot 3 min. per kant. Herhaal dit totdat het deeg op is.
7
Snijd de komkommer in plakken. Beleg de pitabroodjes met knoflookyoghurt, gemengde sla, rode ui, komkommer en falafel en klap de broodjes dicht.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.