Print opties

Sluiten

Zoete aardappel stoof

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Was de zoete aardappel en wortel, maar schil ze niet. Snijd in stukken. Pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui 5 min. Voeg de zoete aardappel, wortel, tomatenpuree, kaneel, chilipoeder en peper en zout toe en bak 2 min.
2
Voeg de groentebouillon en het laurierblaadje toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag. Laat 20 min. zachtjes koken totdat de wortel en zoete aardappel zacht zijn geworden, maar nog wel een bite hebben. Voeg de laatste 5 min. de kikkererwten toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
3
Hak de peterselie fijn. Verwijder het laurierblaadje uit de stoof en verdeel over de borden. Garneer met de peterselie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.