Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Was de zoete aardappelen, snijd in plakken van ongeveer 1 cm dik en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster voor 20–25 min. tot goudbruin en gaar.
2
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt met de taco kruiden en peper en zout rul.
3
Halveer de avocado, verwijder de pit en prak het vruchtvlees. Snijd de tomaat in blokjes. Pel en hak de knoflook fijn. Ris de peterselie en hak de blaadjes fijn. Pers het sap uit de limoen. Meng de avocado, tomatenblokjes, knoflook, 2/3 van de peterselie, limoensap en wat peper en zout tot een guacamole.
4
Leg de geroosterde zoete aardappelplakken op een schaal of bord. Verdeel de guacamole en gehakt erover. Snijd de jalapeño in ringen. Top af met ingelegde rode ui, zure room, jalapeño en de overige peterselie.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.