Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke blokjes. Pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui tot deze glazig wordt. Voeg de zoete aardappel samen met het chilipoeder toe en bak 3 min. mee. Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 min. koken totdat de zoete aardappel zacht is geworden.
2
Pureer het geheel in de blender of met een staafmixer tot een gladde en romige soep. Roer de kokosmelk erdoorheen en breng het geheel op smaak met peper en zout.
3
Rooster ondertussen de boterhammen in de broodrooster. Hak de koriander grof.
4
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de gefrituurde uitjes en koriander. Serveer met het geroosterde brood.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.