Print opties

Sluiten

Zoete paashaasbroodjes

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
2u 30min
Totale tijd
3u 15min

Ingrediënten

16 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Meng de bloem, suiker, maïzena, gist, vanillesuiker en zout door elkaar in een ruime kom.
2
Verwarm de sojamelk in een steelpan, maar breng het niet aan de kook. Voeg de warme sojamelk samen met de olijfolie en sojayoghurt toe aan de kom met droge ingrediënten en meng alles tot een stevige bal.
3
Leg de deegbal weer terug in de kom en bedek deze met vershoudfolie of een schone theedoek en verplaats de kom naar een warme plek. Laat het deeg ongeveer 1,5 uur rijzen tot het in grootte is verdubbeld.
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestoven aanrecht. Rol de deegbal met behulp van een deegroller uit tot een plak van ongeveer 1 cm.
5
Gebruik een waterglas of een ronde koekjesuitsteker om zoveel mogelijk rondjes uit het deeg te steken. Maak met behulp van je handen balletjes van de rondjes en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg een theedoek over de mini-deegballetjes en laat deze nog 45 min. afgedekt staan op een warme plek.
6
Wanneer de bolletjes gerezen zijn, druk je aan de voorkant van ieder bolletje 2 rozijnen, dit worden de ogen van het konijn. Gebruik een schaar om vanaf de bovenkant, aan dezelfde kant als waar je zojuist de oogjes geplaatst hebt, oortjes te knippen in het deeg. Duw de geknipte oortjes iets naar voren zodat ze mooi rechtop staan en vorm deze met je vingers nog een beetje bij zodat ze rond en puntig worden. Om de oortjes af te maken, maak je met behulp van de achterkant van een lepel of een dichte schaar aan de binnenkant de oortjes nog een afdruk, dit moet het zachte gedeelte van de konijnenoortjes voorstellen.
7
Bestrijk de konijnenbroodjes met een beetje sojamelk en bak ze in 10-15 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.