Recepten
Kies je menugang
Ontbijt
Lunch & brunch
Tussendoortjes
Voor- & tussengerechten
Recepten avondeten
Bijgerechten
Sauzen & dressings
Desserts & gebak
Borrelhapjes & snacks
Dranken & cocktails
Cuisine
Aziatisch
Italiaans
Mexicaans
Grieks
Mediterraans
Spaans
Hollands
Frans
Amerikaans
Midden-Oosters
Uitgelicht
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Wat eten we vandaag?
Kerst recepten
Recepten avondeten
Makkelijke recepten
Vegetarische recepten
Inspiratie
Inspiratie
Kerst recepten
Handige weekmenu's
Proeverijen & events
Kookvideo's
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Kooktips & blogs
Experiences
Over ons
Over ons
Wie zijn wij?
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Eatertainers
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Samenwerken
Home
Alle recepten
Kies je menugang
Ontbijt
Lunch & brunch
Tussendoortjes
Voor- & tussengerechten
Recepten avondeten
Bijgerechten
Sauzen & dressings
Desserts & gebak
Borrelhapjes & snacks
Dranken & cocktails
Cuisine
Aziatisch
Italiaans
Mexicaans
Grieks
Mediterraans
Spaans
Hollands
Frans
Amerikaans
Midden-Oosters
Uitgelicht
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Wat eten we vandaag?
Kerst recepten
Recepten avondeten
Makkelijke recepten
Vegetarische recepten
Inspiratie
Kerst recepten
Handige weekmenu's
Proeverijen & events
Kookvideo's
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Kooktips & blogs
Experiences
Over ons
Wie zijn wij?
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Eatertainers
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Samenwerken
Aanmelden
Print opties
Titel
Afbeelding
QRCode
Ingrediënten
Informatie
Instructies
Printen
Sluiten
Zomerse couscoussalade met aardbeien
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
200 gr aardbeien
100 gr radijsjes
100 gr feta kaas
40 gr amandelschaafsel
150 gr diepvries doperwten met wortels
220 gr couscous
1 Peper en zout
50 gr griekse yoghurt 10% vet
1
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in parten. Snijd de radijs in dunne plakken en het loof grof. Verkruimel de feta grof.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het amandelschaafsel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 5 min. goudbruin.
3
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de doperwten in 4 min. beetgaar. Haal de doperwten uit de pan en spoel koud.
4
Kook vervolgens de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in het kookvocht van de doperwten. Giet de couscous af.
5
Meng de feta, doperwten, radijs, loof, aardbeien en de helft van het amandelschaafsel door de couscous. Breng op smaak met peper en zout.
6
Verdeel de couscoussalade over de borden, garneer met de Griekse yoghurt en de rest van het amandelschaafsel.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.