Zomerse tagliatelle met forel, lamsoren en broccoli
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Haal de forel uit de koeling zodat het op kamertemperatuur kan komen.
2
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Was de broccoli en venkel. Snijd de broccoli in roosjes en de venkel in dunne reepjes. Was de lamsoren. Was de peterselie en snijd fijn.
3
Verwarm 2/3 van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de broccoli en venkel toe en bak op hoog vuur zodat ze goed kleuren. Als ze kleur krijgen, zet het vuur wat lager en voeg de lamsoren toe en bak 5 min. mee. Voeg de peterselie toe aan de pan.
4
Breng ondertussen een pan met water en een snufje zout aan de kook en kook de tagliatelle 3 min. Giet het vocht van de tagliatelle af. Doe de tagliatelle terug in de pan en besprenkel met de overige olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Was de citroen en rasp boven de pan (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Knijp citroensap naar smaak uit boven de pan en meng goed. Voeg de groenten toe aan de pasta.
5
Schep de pasta op de borden. Haal het vel van de forel en verdeel stukjes filet over de pasta.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.