Print opties

Sluiten

Zomerstamppot met kipsaucijsjes

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Schil de zoete aardappelen en de knolselderij. Snijd in stukken van ongeveer 3 bij 3 cm. Kook de zoete aardappelen en knolselderij samen met de takjes rozemarijn in 15 à 20 min. gaar.
2
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en zet apart. Bak de kipsaucijzen in ongeveer 12 min. gaar.
3
Los ondertussen het bouillonblokje op in water. Haal de saucijzen uit de pan en meng de Ras el hanout door het braadvocht om een jus te maken. Voeg hier de helft van de boter en de kippenbouillon aan toe. Los de maïzena op in wat koud water en maak er een papje van. Voeg dit toe aan de jus en laat doorkoken totdat de jus wat dikker wordt.
4
Giet de knolselderij en zoete aardappelen af en stamp dit met de rest van de boter tot een puree.
5
Schil de appel en snijd in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm. Meng deze met de stamppot. Top de stamppot af met rucola en pijnboompitten en serveer met de kipsaucijzen en Ras el hanout jus.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.