Verwarm de oven voor op 190°C. Halveer de sperziebonen en kook ze ca. 5 min. voor. Snijd de appel in blokjes, pel en snipper de ui en snijd de bosui in smalle ringen.
2
Verhit ½ van de olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de ui toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de kruidenmix toe en roer goed door.
3
Voeg de sausmix en het water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het ca. 3 min. zachtjes doorkoken. Schep de appel, sperziebonen, bosui en crème fraîche erdoor en verwarm het geheel nog ca. 1 min.
4
Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Giet het mengsel in de ovenschaal en bak 15 min. in de oven tot goudbruin.
5
Kook ondertussen de rijstmix in ruim kokend water in ca. 14 min. gaar en giet af.
6
Serveer de bobotie en de rijst apart van elkaar.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.