In samenwerking met:
Zuid Afrikaanse Bobotie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Zuid-Afrikaanse bobotie

Met Knorr Wereldgerechten maak je een culinaire reis over de hele wereld. Zo gaan we deze keer voor de Zuid-Afrikaanse bobotie met lekker veel groenten, een heerlijk ovenschotel recept met rijst en een romige kruidensaus.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept zuid-afrikaanse bobotie

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Halveer de sperziebonen en kook ze ca. 5 min. voor. Snijd de appel in blokjes, pel en snipper de ui en snijd de bosui in smalle ringen.
2
Verhit ½ van de olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de ui toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de kruidenmix toe en roer goed door.
3
Voeg de sausmix en het water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het ca. 3 min. zachtjes doorkoken. Schep de appel, sperziebonen, bosui en crème fraîche erdoor en verwarm het geheel nog ca. 1 min.
4
Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Giet het mengsel in de ovenschaal en bak 15 min. in de oven tot goudbruin.
5
Kook ondertussen de rijstmix in ruim kokend water in ca. 14 min. gaar en giet af.
6
Serveer de bobotie en de rijst apart van elkaar.

Tip van De Vegetarische Slager: vervang het gehakt door 1 pakje Rul Gehackt. Bak in stap 2 alleen de groenten en voeg in stap 3 het Rul Gehackt toe samen met de appel.

Tip van de groenteboer: vervang het gehakt door 200 gr linzen (blik) en voeg in stap 3 als laatste toe.

Variatietip: bestrooi het gerecht met 50 gr ongezouten amandelen.

Gerechten geïnspireerd op de Zuid-Afrikaanse bobotie

Heb jij al eens bobotie gegeten? Deze Zuid-Afrikaanse ovenschotel is heerlijk voor iedere dag! De geurige mix van kruiden en specerijen dwarrelen door je keuken wanneer je aan de slag gaat met dit recept. De basis van bobotie wordt gevormd door gehakt en sperziebonen en er wordt altijd een zoete touch toegevoegd zoals appel. Naast de klassieke Zuid-Afrikaanse bobotie kan je ook een draai geven aan het recept. Probeer bijvoorbeeld eens geroosterde pompoen gevuld met bobotie. Deze verrassende variant van de klassieke bobotie is lekker om te maken wanneer er pompoen in het seizoen is. Ook lekker: bobotie met wilde rijst. Dit budgetproof recept kost je maar 15 minuten van je tijd en daarna neemt de oven het werk van je over.

Wil je liever geen vlees of vis? Maak dan eens een plantaardige bobotie bowl! Deze voedzame maaltijd is een gezond recept boordevol groenten. Hoewel de klassieker dus wordt gemaakt met gehakt, gaan we in dit recept voor een plantaardige variant. Dit vullen we aan met zoete rozijnen, sappige appel, ongezoete sojamelk en diverse kruiden en specerijen als laurierblad, kerriepoeder en kaneel.

Meer Zuid-Afrikaanse recepten

Wil je meer recepten uit de Zuid-Afrikaanse keuken proberen? Dat snappen we helemaal! Ga eens aan de slag met chakalaka met paprika en geroosterd brood, of wat dacht je van Zuid-Afrikaanse kip in filodeeg? Genoeg lekkers om te maken!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via