Print opties

Sluiten

Zuid-Afrikaanse kip in filodeeg

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 20min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Laat het filodeeg ontdooien in de verpakking. Pel intussen de uien en snijd in halve ringen.
2
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en dek de pan af met een deksel. Laat de ui 10 min. rustig bakken.
3
Draai het vuur laag en haal het deksel van de pan. Laat de ui nog 20 min. karamelliseren op laag vuur.
4
Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes. Snijd de prei in ringen en spoel in een vergiet. Snijd de paprika in blokjes.
5
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de kipdijfilet in 5 min. rondom aan. Draai het vuur middelhoog, voeg de prei en paprika toe en laat 5 min. meebakken.
6
Verwarm de oven voor op 200°C. Ris de takjes tijm. Klop de eieren los met de kurkuma en tijm. Smelt de boter in een kleine steelpan op laag vuur. Voeg de abrikozenjam toe aan de ui en laat 5 min. meebakken op laag vuur.
7
Vet ondertussen de springvorm in met een laagje roomboter met behulp van een kwastje. Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier en vet dit ook in.
8
Verdeel het filodeeg over de springvorm, smeer steeds een laagje boter tussen de vellen filodeeg. Verdeel het paneermeel over de bodem.
9
Meng het eimengsel door de kip, prei en paprika. Voeg de gekarameliseerde ui toe en roer goed door. Verdeel het geheel over de springvorm en vouw de randen van het filodeeg iets naar binnen.
10
Bak de filodeegtaart 40 minuten in de oven. Dek na 20 min. af met aluminiumfolie om te voorkomen dat het filodeeg te donker wordt.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.