Print opties

Sluiten

Zuurkool ovenschotel met gehakt en ananas

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats de aardappelschijfjes op de bodem van een ovenschaal.
2
Pel en snipper de ui. Snijd de paprika in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en paprika 2 min. aan.
3
Voeg het rundergehakt toe en bak in ongeveer 5 min. rul. Voeg de helft van de kokosmelk toe en laat dit 4 min. inkoken op laag vuur.
4
Verwarm de rest van de kokosmelk in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de kerrie toe en roer goed door. Snijd de helft van de ananas in kleine blokjes en voeg toe. Voeg de zuurkool toe en laat het geheel ongeveer 4 min. doorkoken, tot de zuurkool is opgewarmd.
5
Verdeel het gehakt over de aardappelschijfjes, gevolgd door de zuurkool. Plaats de rest van de ananasschijven in zijn geheel op de ovenschotel en strooi de geraspte kaas erover.
6
Bak de ovenschotel in ongeveer 25 min. goudbruin in de oven. Gebruik eventueel de laatste 5 min. de grillstand van de oven om de kaas te gratineren.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.