In samenwerking met:
Zuurkoolschotel Met Gemarineerde Kippendijen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Zuurkoolschotel met gemarineerde kippendij

Een overheerlijke variant op de klassieke zuurkoolschotel: een zuurkoolschotel met gemarineerde kippendij! Een heerlijk en hartig gerecht, waarin zuurkool gecombineerd wordt met aardappelwedges en kippendij in een zout-zoete marinade van honing en sojasaus. Een recept dat gemakkelijk te bereiden is en een geweldige manier om te genieten van de voedzame voordelen van zuurkool.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept zuurkoolschotel met gemarineerde kippendij

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200C. Snijd de kippendij in stukken van 3 cm en meng deze met de honing en sojasaus. Breng op smaak met peper en zout en marineer voor 15 min. in de koelkast.
2
Pel en snijd ondertussen de rode ui in parten.
3
Verhit een pan met de helft van de olijfolie en bak de kippendij in 6 min. goudbruin.
4
Verdeel de zuurkool, aardappelwedges, rode ui en overige olijfolie in een ovenschaal en verdeel hier de kippendij met het bakvocht over. Breng op smaak met peper en zout.
5
Plaats de ovenschaal 15 min. in de oven tot de kip gaar is en de zuurkool begint te kleuren.
6
Snijd ondertussen de peterselie grof. Haal de zuurkoolschotel uit de oven en garneer met de peterselie.

Een veelzijdige groente

Zuurkool is een traditioneel gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Duitse en Oost-Europese keuken. Het wordt gemaakt door witte kool fijn te snijden en vervolgens te fermenteren in een zoutoplossing. Door dit proces van fermentatie ontstaat er een zure smaak en worden de voedingsstoffen beter opgenomen door het lichaam.

Zuurkool is een veelzijdige groente die op verschillende manieren kan worden bereid, van eenvoudige bijgerechten tot complexere gerechten. Het wordt vaak gebruikt als ingrediënt in soepen, stoofschotels en salades, en kan ook worden geserveerd als bijgerecht bij vlees of vis. Naast de unieke smaak is zuurkool ook rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine C, vezels en antioxidanten. Het kan ook bijdragen aan een gezonde spijsvertering en een sterker immuunsysteem.

Meer recepten met zuurkool

Doordat zuurkool zo veelzijdig is, kan je het gemakkelijk verwerken in veel verschillende gerechten. Twee andere populaire recepten met zuurkool naast dit recept van DekaMarkt, zijn de zuurkoolovenschotel met gehakt en ananas en de zuurkoolstamppot met krokante pancetta, geitenkaas en hazelnoot. De zuurkoolovenschotel is een klassiek gerecht waarbij de zuurkool wordt gecombineerd met gehakt, ananas en aardappelschijfjes. Het geheel wordt gebakken in de oven en is een heerlijk en voedzaam gerecht dat gemakkelijk te bereiden is.

De zuurkoolstamppot met krokante pancetta, geitenkas en hazelnoot is een ander populair gerecht waarbij de zuurkool wordt gemengd met aardappelpuree en afgemaakt met krokante pancetta, geitenkaas en hazelnoten. De zoute smaak van de pancetta gaat in dit gerecht mooi samen met het romige van de geitenkaas en de knapperige hazelnoten maken het compleet. Genieten geblazen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via