Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer het stokbrood over de lengte en leg de helften met de binnenkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olijfolie en wat peper en zout. Schuif voor 5 min. in de oven.
2
Pel en snipper de ui en hak de bieslook fijn. Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui. Voeg na 3 min. de zuurkool toe samen met de mosterd, het knoflookpoeder en wat peper en zout. Meng door elkaar en bak nog 2 min. Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Maak een papje van de maïzena en het water en voeg toe aan de soep. Zet het vuur laag en laat nog 2 min. doorkoken.
3
Haal de broodjes uit de oven. Pel de knoflook en wrijf met het knoflookteentje over de bovenkant van het brood.
4
Verdeel de soep over de borden of kommen, garneer met de bieslook en serveer met het knoflookbrood.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.