Print opties

Sluiten

Zweedse gehaktballetjes

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 45min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Meng het gehakt, ui, knoflook, paneermeel, ei en ¼ van de kookroom. Rol balletjes van het gehaktmengsel van ongeveer 40 gr. Laat de gehaktballetjes 2 uur rusten in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de gehaktballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 30 min. in de oven.
3
Smelt ondertussen de boter in een kleine steelpan. Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg de runderbouillon toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de mosterd en de rest van de kookroom toe en laat de saus 5 tot 10 min. rustig doorkoken op laag vuur.
4
Pluk de takjes peterselie en hak grof. Leg de gehaktballetjes in de saus en maak af met de gehakte peterselie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.